Miskolc: a Szinva parkban a könyvesbolt felirata leképezi hazánk jelenlegi állapotát

Megosztás

A Líra könyvesbolt kirakatában találkozhatunk a felirattal, amire a jelenlegi magyar jogrendszer kényszeríti rá azokat, akik még szeretnének a NER elképzeléseitől eltérő termékeket is árusítani, akkor is, ha az csak egy könyv.

A kötelezően befóliázott könyvek anomáliáját nyilván mindenki ismeri, valamint vélhetően arról is mindenki hallott, hogy rúgta ki egyik napról a másikra a Fidesz-kormány saját emberét, L. Simon Lászlót, a Nemzeti Múzeum akkori igazgatóját. A kormánypártok szüntelen gyűlölködő politikája vezetett idáig, hogy már saját, kevésbé fontos emberüket is feláldozzák.

A könyveknél is szigorú a szabályozás, a Szinva parkban is találkozhatunk a jelenséggel. Nem igazán tudni, hogy ez most vicces, vagy inkább sírni kellene rajta. Erről tett közzé egy idevágó szösszenetet az egyik helyi csoportban Raymond Lichtenstein.

“Tegnap láttam a Líra könyvesbolt kirakatában a Szinva parkban. Megkérdeztem a dolgozókat, mit jelent, mi az ami a hagyományostól eltérő? Közölték, hogy LMBTQ témájú könyveket is árusítanak. (!!?!!)

Olyan kicsi ez a kiírás, alig vettem észre, szerintetek is az? Nem lenne látványosabb egy óriási szivárvány csillag az üzlet kirakatán? Esetleg az egész Szinva Park oldalán, csak a biztonság kedvéért? Esetleg a kiadó és az árusító helyek dolgozói hordhatnák a kabátjukon a szivárvány csillag kicsinyített mását? És azok is, akikről szólnak a művek? (Miközben a pedofília, a prostitúció, a horror nem befóliázandó olvasmány, bárki belelapozhat, még a gyerekek is. – jegyzem meg zárójelben.)

Van manapság egy divatos kifejezés: szekunder szégyenérzet. Szekunder szégyent más kellemetlen viselkedése, vállalhatatlan megnyilvánulásai, cselekedetei miatt érezhetünk. Ezt a lapot olvasva elfogott ez az érzés. Kíváncsi vagyok, hogy a szöveg hatására egyesek bojkottálják majd ezeket a könyvesboltokat?

Mikor fogják befóliázni Faludy könyveit, de gondolom nem nézik ilyen alapon a Szomszédok ismétléseket sem, és elkapcsolják a rádiót, ha Oláh Ibolya megy rajta (a Magyarország sem lehet kivétel!). És vajon akik szerint jogos a fóliázás és a figyelmeztető címke használata, azok mit mondanak egy olyan pasira, aki ezt írja egy másiknak: “Adieu – ölellek véghetetlen szerelemmel, mint mátkád ölelni soha sem foghat – ez a szív nem a lyánykájé.”? És ez utóbbi, ha dekódolják, nem változtat meg mindent?

Miskolc szerencsére nem kirekesztő város, igaz? Elmélkedjünk el erről a városban található két szivárvány pad egyikén” – így a bejegyzés. Mi hogy gondoljuk?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek